Expositie 44 jaar carnaval in Wierden/44 jaar cv de Tolmennekes

tot 02 mrt
10 november 2018 - 10:00 t/m 2 maart 2019 - 16:00

Expositie 44 jaar carnaval in Wierden/44 jaar cv de Tolmennekes

Zaterdag 10 november zal bij de Historische Kring Wederden een bijzondere expositie worden geopend. Een expositie die in het teken staat van 44 jaar carnaval in Wierden t.g.v. het 44- jarig bestaan van de Wierdense carnavalsvereniging de Tolmennekes.

De officiële opening zal worden verricht door Burgemeester Henk Robben en Prins Hilco I van cv de Tolmennekes en natuurlijk zal dit plaatsvinden op een carnavalesk tijdstip nl. 11.11 uur.

Carnavalsvereniging de Tolmennekes werd op 19 november 1974 opgericht door een groep enthousiastelingen die vonden dat er ook in Wierden carnaval gevierd moest worden. De 1e voorzitter was Bert Annink en de eerste Prins was Prins Gerhard I, ook bekend als Gerard Hoften / Graads van de Wierdense Revue.

De carnavalsfeesten van cv de Tolmennekes werden een groot succes. Vele honderden carnavalsvierders wisten de weg naar Residentie de Zwaan te vinden.  Vele hoogheden gingen voorop tijdens het carnaval in Wierden. Al 44 jaar lang biedt cv de Tolmennekes een gevarieerd programma voor jong en oud.

Van al deze jaren met hoogtepunten en af en toe een dieptepunt is i.s.m. de Historische Kring Wederden een mooie expositie samengesteld met veel unieke foto’s, video- en filmfragmenten, persberichten, onderscheidingen, muzikale schlagers en feestkleding. Een kleurrijke en feestelijke expositie die tot en met zaterdag 2 maart 2019 te bewonderen is.

Het bestuur van de HKW en cv de Tolmennekes  hopen dat velen geïnteresseerd zullen zijn in  de historie van 44 jaar carnaval in Wierden en de expositie zullen bezoeken

Speciaal voor alle basisscholen in de gemeente Wierden is een lesprogramma samengesteld over carnaval en 44 jaar cv de Tolmennekes. Voor scholen die niets met carnaval hebben is het thema Feest als lesprogramma beschikbaar. Onderdeel van dit lesprogramma kan ook een bezoek aan de expositie zijn of een bezoek op school van één van de Hoogheden van cv de Tolmennekes.

Locatie: Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden.

Openingstijden: wo. & do. van 14.00 tot 17.00; vr. van 14.00 tot 20.00 en za. van 11.00 tot 16.00 uur.

De toegang is gratis en de koffie en thee voor niets, maar uiteraard wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Voor verdere informatie

Leta Evers (HKW) tel 0546-572651