Evenement

Op zaterdag 13 januari a.s. wordt om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van Galerie Groot’n Jans / Historische Kring Wederden formeel geopend met als thema “Door de zon gekust”.

van 13 jan
tot 17 mrt
13 januari 2018 - 15:15 t/m 17 maart 2018 - 16:00

Op zaterdag 13 januari a.s. wordt om 15.00 uur de nieuwe tentoonstelling van Galerie Groot’n Jans / Historische Kring Wederden formeel geopend met als thema “Door de zon gekust”. De Stouwebloazers (midwinterhoorns) luisteren deze opening feestelijk op bij de ingang van de Van Buuren Stee en binnen wordt ook voor muzikale omlijsting gezorgd, terwijl er natuurlijk ook op het nieuwe jaar geproost kan worden.
Galeriehoudster Ingrid Groeneveld stelt zestien schilderijen (olieverf met de kwast) ten toon, welke alle zijn geïnspireerd op Vincent van Gogh en Paul Cezanne uit Aix en Provence. Daarnaast zijn ook werken van andere kunstenaars te bewonderen, waaronder die van vier cursisten van Ingrid (elk met een schilderij), van Henk van de Vegt (Vroomshoop): glaswerk op aluminium, van Jannie Bolkema uit Dwingeloo: twee grote abstracte schilderijen, van Helen Muller (Wierden): sieraden en werk van Tom Lucassen uit Ommen.
In het kader van deze tentoonstelling wordt ook een extra activiteit georganiseerd, nl. een pianorecital door Ingrid Bergman op zondagmiddag 28 januari a.s. Wilt u dit bijwonen dan kunt u dat kenbaar maken via email ingridgroeneveld@ziggo.nl.
De expositie is voor het publiek toegankelijk met ingang van woensdag 10 januari tijdens de standaard openingstijden: wo. & do. = 14.00-17.00; vr. = 15.00-21.00; za. = 11.00-16.00. De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.