Schatten uit de kelder

van 09 sep
tot 16 dec
9 september 2017 - 15:00 t/m 16 december 2017 - 16:00

De nieuwe tentoonstelling van de Historische Kring Wederden heeft als titel  “Schatten uit de kelder”, wordt geopend op zaterdag 9 september om 15.00 uur door wethouder Rosalien Slagers en is open voor het publiek met ingang van woensdag 13 september t/m zaterdag 16 december a.s. Daar het onmogelijk is om  alles te laten zien is er een keuze gemaakt uit al het moois dat is binnengekomen bij de HKW in de loop der jaren. De “schatten uit de kelder” zijn ingedeeld in thema’s, te weten: fotoboeken, bibliotheek, textiel, huishouden, speeltjes & spelletjes, bioscoop en kunst.
Tijdens deze tentoonstelling wordt ook gestart met het project “open archief”, dat beoogt bezoekers in staat te stellen zelf te snuffelen in al hetgeen digitaal is opgeslagen. Dit project is nog lang niet afgerond, maar de bezoekers kunnen in ieder geval reeds zoeken naar oude pasfoto’s en bidprentjes. Op vrijdag 20 oktober wordt er een veiling georganiseerd waar de bezoeker kan bieden op werk van Ingrid Groeneveld. De opbrengst komt ten goede aan stichting EKIKO.
Openingstijden: Wo. & do. van 14.00 tot 17.00; vr. van 15.00 tot 21.00 en za. van 11.00 tot 16.00 uur. Groepen op afspraak via email leta.evers@outlook.com (ook buiten de openingstijden). De toegang tot de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.