Tentoonstelling Zeskamp Wierden 1974.

van 11 mei
tot 30 aug
11 mei 2019 - 16:00 t/m 31 augustus 2019 - 00:15

Tentoonstelling Zeskamp Wierden 1974.

Op 11 mei 2019 wordt er bij de Historische Kring Wederden een nieuwe tentoonstelling geopend om 15.00 uur in de Van Buurenstee door Bram van der Weide (zakelijk leider in 1974 en Anneke Lieuwen (super supporter in 1974).  De tentoonstelling heeft als thema de deelname van Wierden in 1974 aan Zeskamp en Spel zonder Grenzen en is een initiatief van een werkgroep bestaande uit oud leden van de Wierdense Zeskampploeg en leden van de Historische Kring Wederden.

Op de tentoonstelling zijn de uitzendingen waaraan Wierden meedeed te zien en wel die van 9 februari 1974 in Leiden, 9 maart 1974 in Groningen, 6 april 1974 in Rotterdam (finale)  en 28 mei 1974 in Bouillon België (Spel zonder Grenzen). Tevens zijn er veel unieke foto’s, krantenknipsels en andere attributen te bewonderen die de herinneringen aan de spektakels die Zeskamp en Spel zonder Grenzen waren doen herleven.  Beide evenementen scoorden kijkcijfers waar alle huidige omroepen nu alleen maar van kunnen dromen.

Deze uitzendingen in de jaren ’60 en ’70 behoren tot ons culturele erfgoed en verdienen een hernieuwde waardering. De tentoonstelling geeft een fraai tijdsbeeld van de jaren ’70 en  zal voor alle 60-plussers herinneringen oproepen aan een avondje tv kijken en aanverwante zaken. Kleding, haardracht en de manier waarop het in beeld gebracht werd (de stand werd bv. nog met een krijtbord bijgehouden), de presentatie van Dick Passchier en het onovertroffen commentaar van Barend Barendse zijn onvergetelijk voor mensen van deze generatie.

Met name voor alle (oud) Wierdenaren die herinneringen hebben aan dit hoogtepunt uit de Wierdense geschiedenis is deze tentoonstelling een aanrader. Voor de leden van de ploeg, de selectie, de supporters die meededen aan het supportersspel, de Wierdense Noabers en iedereen die als supporter meeging (1.000 supporters in 50 bussen naar de finale in Ahoy Rotterdam) of thuis voor de buis gekluisterd zat. Voor de jongere generaties is het natuurlijk erg leuk om te zien wat dorpsgenoten (bv. papa, mama, opa en/of oma) hebben bijgedragen aan de uitzendingen.

De tentoonstelling duurt van 11 mei tot 31 augustus 2019 en is in het gebouw van de Historische Kring Wierden gevestigd in de van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden.

De openingstijden van de tentoonstelling zijn: Woensdag: 14.00 - 17.00., Donderdag: 14.00 - 17.00., Vrijdag: 14.00 - 20.00. en Zaterdag: 11.00 - 16.00 uur.

De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.