Filmavond vrijdag 22 juni 2018 "The Sound of Music"

The Sound of Music is een op de gelijknamige musical van Rodgers en Hammerstein gebaseerde film uit 1965 van Robert Wise, met Julie Andrews in de hoofdrol. Het is een gedramatiseerd verhaal over de familie Von Trapp die in de oorlog Oostenrijk wil ontvluchten. In Salzburg wordt Maria postulante in de abdij Nonnberg, maar ze is niet erg geschikt voor het kloosterleven en krijgt van de moeder overste de opdracht als gouvernante te werken voor de zeven kinderen van kapitein Von Trapp. De kapitein regeert zijn kinderen met militaire discipline, omdat zijn vrouw is overleden en hij niet wil worden herinnerd aan haar vrolijke manier van leven. Maria wil daar verandering in brengen en terwijl de vader enige tijd van huis is, leert ze de kinderen zingen en weer plezier in hun leven te hebben. De kapitein komt na een paar dagen weer terug met zijn verloofde, een rijke barones uit Wenen en wordt boos over het gebrek aan discipline, maar ontdooit weer als hij de kinderen hoort zingen. Later op een feest ter ere van zijn verloving met de barones treden de kinderen op met het lied “so long farewell” en danst hij met Maria, waarop de barones eist dat Maria het feest verlaat. Impresario oom Max vraagt de kapitein of Maria bij het feest mag blijven wat de kapitein goed vindt, maar Maria zegt dat ze geen goede feestkleren aan heeft. De barones gaat achter haar aan naar boven, zogenaamd om te helpen een jurk te kiezen voor Maria, maar vertelt Maria dat de kapitein verliefd is op haar. Maria vlucht terug naar het klooster, maar Moeder Overste zegt dat ze terug moet gaan naar de kinderen en de kapitein. Die zijn allen verrast haar weer te zien, met name de barones. De kapitein merkt dat hij van Maria houdt en breekt de verloving met de barones af. In de tuin verklaren Maria en de kapitein elkaar de liefde. Ze trouwen en gaan op huwelijksreis naar Parijs. Tijdens de reis heeft oom Max de zingende kinderen onder zijn hoede en hij zorgt ervoor dat zij mogen optreden op de Salzburger Festspiele. Hij weet dat vader Von Trapp het niet goed vindt dat de kinderen in het openbaar optreden, maar deze wordt niet voor de Festspiele terugverwacht.

Hoe het verder afloopt met de familie Von Trapp kunt u op vrijdag 22 juni a.s. zien bij de Historische Kring Wederden in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden. Aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. Toegang gratis, koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.