Nieuwsbericht

Op donderdag 21 februari a.s. houdt de Historische Kring Wederden weer een bijeenkomst, met als gastspreekster mevrouw Marianne Bernelot Moens.

Op donderdag 21 februari a.s. houdt de Historische Kring Wederden weer een bijeenkomst, met als gastspreekster mevrouw Marianne Bernelot Moens. Zij is de schrijfster van het kookboekje “Met Twickel aan tafel” dat recepten en producten van het landgoed bevat. Het schotelt u gerechten voor van pachters, vrijwilligers en medewerkers van Twickel, met als basis de producten van het landgoed, zoals de groenten en het fruit uit de moestuin, waar al eeuwen lang voor de kasteelkeuken en daar buiten geteeld werd en wordt. Voor elk jaargetijde is inspiratie te vinden om thuis iets lekkers op tafel te zetten.

“Een boek, dat met één been in de historische en één been in de moderne keuken staat en dat het gehele jaar plezier en nut verschaft. Ik hoop dat u met veel genoegen en veel lokale producten en recepten iets lekkers op tafel zult zetten” aldus Roderik graf zu Castell-Rüdenhausen.

Het belooft een interessante avond te worden met een kijkje in de keuken en inzicht in de eetgewoonten van de vroegere bewoners van Kasteel Twickel. Mevrouw Bernelot Moens is één van de vrijwilligers van Twickel en zal het tijdens haar presentatie “Met Twickel aan tafel” onder meer hebben over:

- Hoe ging men aan tafel en wat zou men gegeten hebben?

- Hoe was de eetcultuur in de verschillende perioden?

- Wat voor gebruiksvoorwerpen zijn er nog op Twickel?

- Wat stond er bij verschillende gelegenheden op het menu?

Locatie: Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7 in Wierden.

Inloop vanaf 19.30, aanvang 20.00 uur.

Toegang: € 3,50 p.p. donateurs van de HKW gratis.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan