Op vrijdag 1 juni organiseert de Historische Kring Wederden opnieuw een filmavond.

Op vrijdag 1 juni organiseert de Historische Kring Wederden opnieuw een filmavond in het kader van de huidige tentoonstelling “Brommen door de jaren zestig”. Deze keer met de uit 1958 stammende komische speelfilm Fanfare, geregisseerd door Bert Haanstra.

Het scenario werd geschreven door Bert Haanstra en Jan Blokker, de muziek (uitgevoerd door het Concertgebouworkest) is van Jan Mul  en aan de film werd deelgenomen door een keur aan Nederlandse artiesten. De film speelt zich af in het fictieve dorpje Lagerwiede dat een goede fanfare telt, Kunst en Vriendschap geheten. Deze fanfare wil deelnemen aan een concours en heeft een grote kans in de prijzen te vallen. Tijdens de voorbereiding op dat concours breekt echter ruzie uit tussen twee muzikanten. Als gevolg daarvan wordt de vereniging verdeeld in twee kampen die beide op eigen titel willen deelnemen aan het concours. Een componist schrijft voor beide orkesten een afzonderlijke compositie die op het eerste gehoor twee totaal verschillende stukken lijken te zijn. Na veel verwikkelingen arriveren beide orkesten gelijktijdig op het podium van het concours en beginnen eveneens gelijktijdig hun eigen stuk te spelen. Dan blijken beide stukken perfect in elkaar te passen, waarmee het concours gewonnen wordt.

Een soms hilarische en bijzonder humoristische film die garant staat voor een heel plezierige avond.

Locatie: Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat in Wierden. Aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.