Nieuwsbericht

Op vrijdag 18 mei a.s. organiseert de Historische Kring Wederden opnieuw een filmavond.

Op vrijdag 18 mei a.s. organiseert de Historische Kring Wederden opnieuw een filmavond in het kader van de huidige tentoonstelling “Brommen door de jaren 60” in de Van Buuren Stee aan de Appelhofdwarsstraat 2 in Wierden.

Op de vorige filmavond werden films van Bert Haanstra vertoond, maar deze keer kunt u originele films die gemaakt zijn door donateurs van de HKW bewonderen. Op het programma staan films van Jan Bosch uit 1985, 1986, 1997 en 2000 met opnames voornamelijk van het centrum van Wierden met de nadruk op meerdere gebouwen die er momenteel niet meer zijn. Verder een film uit 1964 met in de hoofdrol leerlingen van de school met de Bijbel ( Burgemeester Warnaarsstraat) en van de zelfde school opnames van het schoolreisje van klas 3,4,5 en 6 naar Duitsland (Ibbenbüren en Tecklenburg).

Ook uit 1964 stamt een film van de feestelijkheden zoals schoolkinderen die beleefden op Koninginnedag van dat jaar met onder meer de optocht en spelletjes. Al met al zullen voornoemde films ongeveer een uur in beslag nemen en als de bezoekers van deze avond dat op prijs stellen, wordt er afgesloten met een film van den Vossenbosch uit 1962. Kortom: Wierdense nostalgie ten top die velen zal aanspreken.

Aanvang 19.30, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en de koffie/thee voor niets, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. U bent van harte welkom.


 

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan