Groep

Inbreng materiaal

Huishoudelijk Reglement

Inleiding
Hartelijk welkom op de site van de Stichting Historische Kring Wederden in Wierden.
De Stichting is eind 1995 opgericht met de bedoeling de kennis van het eigen dorp en volk te bevorderen en belangstelling te wekken voor datgene wat er door cultuur en natuur gerealiseerd is.

Hoe brengen we dit tot stand?
We leggen door onderzoek verkregen kennis, resultaten uit onderzoek of eigen ervaring schriftelijk, dan wel op film, foto, video etc. vast;
we doen verslag van onze opgedane kennis door middel van publicaties, het houden van lezingen, excursies en exposities.

Voorzitter: mevr. R. Broeze - v/d Kolk, Hoge Hexel
Vice-voorzitter: dhr. T.B.M. Pigge, Wierden
Secretaris: mevr. L.E.M. Evers - Meijer, Wierden
Penningmeester: mevr. G.G. Pas, Almelo
Lid: dhr. J. Gerritsen, Wierden
Lid (PR medewerker): dhr. K.H. Kroon, Wierden
Lid: dhr. A.H. Heldoorn, Wierden
Lid: dhr. B.F.M. Ros, Wierden

Lid worden
Wij hopen dat uw belangstelling voor onze stichting gewekt is en dat ook u van mening bent dat de geschiedenis van Wierden behouden moet blijven. Wilt u ons hierbij helpen, dan kunt u zich aanmelden als donateur en/of eventueel als werkgroep-medewerker door contact op te nemen met de beheerder van het donateurs-secretariaat van onze kring,
             Mevr. Ina Pas, Cesar Franckstraat 60  7604 JG Almelo. tel: 0546-575 424
U kunt zich ook per email aanmelden: i.pas@hccnet.nl
De jaarlijkse bijdrage is € 22,50 + een eenmalig inschrijfgeld van € 2,50.

Inbreng materiaal
Archief-materiaal, goede gebruiksvoorwerpen, oude Wierdense (familie)foto's die het waard zijn om bewaard te blijven, kunnen na telefonisch contact met een van onze bestuursleden ingebracht worden.
Onze opslagruimte is beperkt. Daardoor kunnen we grote materialen slechts incidenteel opnemen.

(culturele) Algemeen Nut Beogende Instelling

Naam: Stichting Historische Kring Wederden
RSIN nummer: 804588454
Bankrekening:  NL18RABO0157997502

Contact gegevens:   van Buurenstee, Appelhofdwarsstraat 2, 7641 BX, Wierden

Bestuur:
Mevr. R. Broeze - van der Kolk (voorzitter)
T.B.M. Pigge (vice voorzitter)
Mevr. L.E.M. Evers - Meijer (secretaris)
Mevr. G.G. Pas (penningmeester)
K.H. Kroon (PR)
J. Gerritsen (lid)
A.H. Heldoorn (lid)
B.F.M. Ros (lid)

Beleidsplan:
Zie Meerjarenplan 2014-2018

Beloningsbeleid:
Bij de Stichting is geen sprake van enigerlei vorm van beloning.

Doelstelling:

• De Stichting is eind 1995 opgericht met het doel de kennis van het eigen dorp en volk te bevorderen en belangstelling te wekken voor datgene wat er door cultuur en natuur gerealiseerd is.
  • Het vastleggen door onderzoek verkregen kennis, resultaten uit onderzoek of eigen ervaring schriftelijk, dan wel op film, foto, video etc..
  • Verslag doen van opgedane kennis door middel van publicaties.
  • Het houden van lezingen en exposities

Activiteiten:

• Het organiseren van 3 à 4 exposities per jaar over wisselende onderwerpen die betrekking hebben op cultuur en natuur van Wierden en omgeving.
  • Het houden van 6 tot 8 lezingen per jaar over diverse onderwerpen.
  • Het uitgeven van een eigen magazine en het publiceren boeken in relatie tot de doelstelling

Financiën:
Jaarcijfers 2015