Verhaal

Wato Deel 2

Auteur: 
Uit: De Wiezer wk.50

WATO – Deel 2.
Historische Kring Wederden

Op het artikel van WATO, vorige week geplaatst in de rubriek van de Historische Kring Wederden, is per mail een reactie binnen gekomen van Hans van Reenen uit Almelo. Hij is de archieven in gedoken om nóg meer te informeren over deze regionale busonderneming. Lees hieronder zijn reactie.
“Een leuk initiatief en lezenswaardig artikel over de WATO in de (Streek)Wiezer van deze week. Helaas ook een vrij beknopt verhaal. Er is volgens mij wel wat meer bekend en te vertellen over deze regionale busonderneming, maar dat gaat waarschijnlijk in het kader van een weekblad (voor met name Wierden) wat te ver.Zo kan bijvoorbeeld worden gemeld dat deze onderneming allerlei dagtochten organiseerde in de omgeving, inclusief Duitsland, en ook lijndiensten onderhield. Ook had zij in de dertiger jaren van de vorige eeuw een vestiging in Almelo en wel aan de Wierdensestraat 9. Dit bedrijfspand kwam in die jaren vrij door vertrek van de Ford-dealer, Gebroeders Schiphorst, naar de Haven N.Z. 13 in Almelo.
Verder blijkt uit een advertentie van 1948, dat zij dan al 25 jaar bestaat; dus waarschijnlijk al langer dan uw artikel aangeeft. De naam van directeur wordt overigens geschreven met een 'V' in plaats van een 'F', is mij gebleken.
Misschien dat op een later moment en/of bij een andere gelegenheid nog wat uitgebreider op de geschiedenis van de WATO kan worden ingegaan.
In ieder geval tot nu zeer bedankt!”

 

Met vriendelijke groet,
Hans van Reenen
Almelo

Reacties

Onderdeel van het thema: